Förkylda

Även vi har drabbats av höstens första stora förkylning, lillan var hemma hela förr förra veckan men är inte helt bra än, jag började bli smått förkyld jag också då men det bröt ut regält först i fredags, nu har det inte blivit något jobb sedan i lör för jag är helt avtrubbad, var in till stan idag och lämnade igen en bok på biblioteket och köpte lite träningskläder till lillan så nu sitter jag hemma med feber.

I sön var vi såååå trötta och gubben var upptagen med sina bilar så vi åkte till kina restaurang, så underbart att få riktigt god mat serverad, dyrt var det också 125:- men då åt vi av samma rätt och tog hem det vi inte orkade så det räckte till en måltid till, förstår inte hur de tänkt att man ska äta upp allt det där själv. Nu är det ju iofs så att jag inte får i mig så mycket åt gången, det har börjat trycka lite på magsäcken och illamåendet vill inte riktigt ge sig så jag vill inte äta mig proppmätt.

Idag då så åt vi på corner, jag fick nästan i mig hela min hamburgare och hälften av stripsen, de har verkligen godaste glutenfria hamburgaren som går att köpa ute, sedan höll vi på att leta ihjäl oss efter träningskläder. Dressen fanns inte på bild men det är en rosa träningsdräkt från stadium, jätte fin med byxor och jacka i sådant glansigt tyg typ adidas, men den som fanns från adidas fanns bara upp till 3 år så det var jätte tråkigt. Hittade även en dress från puma men den hade lite vitt på sig och då dög den inte!

Så här ser skon ut iaf


Hon fick en rosa vattenflaska också så nu är vi ready to GO!

Just nu sitter lillan i badet, hon kan verkligen vara där i timmar, jag provade bada med henne igår, brukade göra det förrut men nu så ledsnade jag på en gång och ville bara upp, vi lekte iaf ett skepp kommer lastat med hennes båt och givetvis sjöjunfru som är tydligen ett måste när man badar...



Här är en snabbbild på hur mycket magen har växt, kvalitén är ju inte det bästa med webkameran...



Man börjar känna sig lite otymplig och klumpig, har gått upp nästan 2 kg nu och är i vecka 24, tiden går otroligt fort jag tyckte det var nyss som jag ringde gubben (han var på semester då) och berättade vilken dag vi gått häften och det är ändå över tre veckor sedan, varje gång jag blinkar så har det gått ett dygn tror jag.

Nu ska jag försöka få upp den lilla envisa bråkstaken ur badet och övertala henne att det är dags för sänggående, hur bra det nu kommer gå. Kram på er Tjingeling

Aftonbladet

Jätte nöjd med artikeln, kul kul....


http://www.aftonbladet.se/wendela/article7667574.ab

Makeover

Jag börjar bli gammal och då måste man ju göra något åt sitt utseende, därför ser jag nu ut så här.....




Nu ska jag och lillan äta lite och sedan så där det av till MVC. Kram på er Tjingeling

Oetiska abortmotståndare

Jag har uppmärksammat något som jag skrivit om på ett forum, detta lästes av en kvinna på Aftonbladet som kontaktade mig för en intervju, detta var vad jag hade skrivit.

"Förra veckan såg jag en lastbil som hade STORA bilder på foster som hade blivit bortaborterade, jag är gravid och ganska känslig, jag var när att kräkas!
Jag blev riktigt förbannad och undrar hur man kan få åka runt i städer med sådana bilder, jag är glad att jag inte hade min dotter med mig så hon hade sett dessa bilder. På lastbilen stod även att "Abort är mord"  och "Alla har rätt till ett liv".

Tänker då dessa människor på de stackars flickor/kvinnor som blivit våldtagna som resulterat i en graviditet? Vissa flickor kanske bara 13 år gamla och kanske även väntar barn med en familjemedlem!

Kvinnor som äter mediciner som inte går ihop med en graviditet men som måste äta dem för att själva överleva?

Kvinnor vars liv hänger på en skör tråd om de blir gravida pga hjärtproblem eller annat?

Jag tror att de flesta kvinnor mår väldigt dåligt över att ta ett beslut att göra en abort (har aldrig gjort en själv) men jag tycker det är bra att vi har en möjlighet till att göra ett sådant val. Jag tycker också att fler kvinnor ska ha den rättigheten (andra länder).

Istället för att trycka upp bilder i ansiktet på folk av döda foster borde vi kanske propagera för preventivmedel, avhållsamhet och kanske visa bilder som dessa under sexualundervisningen så att unga kvinnor får se konsekvenserna av vad att inte skydda sig kan leda till, då har man iaf ett val att titta bort.

Dessa bilder vill jag aldrig se igen men riskerar det var och varannan dag jag är på mitt arbete!"


Diskussioner om detta verkar har blivit jätte stort vilket i sig är jätte bra men jag tycker att de använder fel metoder.



Tjingeling

Jag är ett monster!

Ett stort elakt ruskigt hormonmonster, jag gråter, skriker och lever om hela tiden, känns det som, jag håller på att knäckas! Imorgon bär det av till BM och då MÅSTE jag be om hjälp, hur ska jag annars klara av de veckor som är kvar? Jag visste väl att det fanns en anledning till att jag sa till gubben sist att "påminn min att aldrig igen bli gravid" JO för jag tycker att det är ett helvete, det värsta man kan tänka sig. Det enda som ger mig lite ro är alla sparkar och när lillan gör sina små söta saker....... Jag längtar tillbaka till jobbet där man inte har tid att tänka på sig själv, i helgen bär det av, skönt skönt. Lillan är sjuk denna vecka därför är vi hemma och det är såå tråkigt. Vi hade viljat gå ut men där väntar minst 200 blodtörstiga myggor på oss så det går inte, jag får inte ta min medicin när jag är gravid och lillan har fått tavegyl hela veckan för hon är helt uppäten, stackars liten, de lyckas komma in på något sätt trots att vi stängt allt och skyndar oss när vi öppnat dörrarna.

Igår var vi och tittade på ett hus, igen, vi ska tillbaka imorgon för att se det igen, det är inte stort men skulle passa oss ganska bra tror jag men det finns mycket att göra på det. Huset ligger i ett villaområde så det är nära till grannarna och ca 10 min gångväg till skolan och svärmors jobb =) (de ligger bredvid varandra) Bussförbindelserna är också bra där, det vet ju jag HAHA det är ju jag som kör dem. Så sen får vi väl se om vi är intresserade då och vill lägga ett bud.

Snart är det dags för lunch, chili con carne, jag och lillan älskar det men gubben tycker det är hemskt så vi får nästan allt för oss själva =) han äter lite ändå......

Kram på er Tjingeling

koka saft

Det är in lätt att komma på vad man ska göra med lillan för att hon inte ska ha tråkigt, vi valde därför att plocka lite bär hemma hos svärmor och sedan när vi kom hem så gick familjen ut i skogen och plockade blåbär, detta kokade vi sedan saft på.

Processen


Silning


1,6 L härligt god nygjord saft och lillan hade jätte kul, absolut värt det. Nästa gång tänkte vi prova göra cironsaft eller vad vi nu hittar på.


Mormor äntligen har jag kommit så långt att jag har planerat blommorna som du fixade när vi var på parken zoo, tycker de vart ganska fina faktiskt.


Familjen är just nu på väg till vimmerby och Astrid Lindgrens värld, tyvärr måste vissa stanna hemma och jobba =( men jag måste verkligen få ihop så mycket timmar som möjligt innan jag börjar gå hemma. Tanken är att jag ska orka jobba 7 veckor till men foglossningarna gör det inte lätt för mig, ska iaf försöka bita ihop och får tänka att jag kommer gå hemma över ett år sedan.

Magen växer och bebis ska nu vara färdigbakad så när på att den ska svälla några kg, allt ska iaf vara färdigt. Det är inte långt kvar till den veckan då den faktiskt kan överleva om den skulle få för sig att titta ut men peppar peppar den verkar inte ha lika brottom som lillan hade, fortfarande inga förvärkar.......såå skönt. Nästa vecka är det tid hos BM igen då kommer vi få lyssna på hjärtljuden, lillan tyckte det var ett konstigt ljud sist vi hörde det hihi

Nu är det dags att göra sig iordning för svart väntar jobbet.... Tjingeling

Halvvägs

Japp då är vi inne i veckan för halva vägen, jag har börjat kolla efter lite barnkläder men inte köpt något ännu. Hade tänkt att sy babyhättor, en till flicka och en till pojke sedan får vi se vilken som passar när den kommit ut, det tråkiga är att jag inte hittat något mönster, kan iofs köpa en och sprätta den men det känns onödigt.
Inatt har jag bara varit vaken 3-4 gånger och inga längre stunder annars så brukar jag stirra i taket i timtal och sedan störtdyker man i säng på em för att man inte orkar hålla sig vaken.
Letar hus gör vi ju också men jag börjar ge upp den drömmen, har vi inte hittat något hittills så tror jag inte vi kommer göra det heller. I tre år nu har gubben sagt "det kommer fler hus" och ja det gör det väl, men inget som passar oss......
Snart är det dags att duka frukost, vi har gäster som hälsar på, de nygifta, så sedan ska vi ut till svärpäronen och äta mat och umgås, det blir trevligt. Ha en bra dag på er. Kram och Tjingeling

RSS 2.0