Hemma fixaren

Idag har jag lagat vår diskmaskin som inte ville släppa in något vatten, jag hatar att diska så jag är nu överlycklig att den fungerar. Jag håller även på att tvätta, är nu inne på maskin 5 och 6 i tvättstugan och har ca 3 kvar. Vi har tvättmaskin hemma men hur jag än försöker så hinner jag inte med att tvätta i den takten vi använder kläderna, tur att vi har en tvättstuga! Snart är det dags för lunch och sedan åter till tvätten. Ska även försöka skura hemma idag innan lillan ska hämtas från dagis och städa katternas toalett. Efter att lillan hämtats ska vi till grannen och ta en fika så denna dag blir fullspäckad vad det verkar som. SKÖNT att äntligen ha lite att göra. Hoppas någon hör av sig snart om nått jobb. Tjingeling på er....

Manstrosor


I sön hade vi tråkigt och lillan hade hittat A´s "trosor" som hon provade och tyckte hon var jättefin.

Lek och Buslandet


I helgen var vi till Lek och Buslandet i Örebro och hade jättekul! Vi var ett gäng på 12 personer som åkte och tro mig dit kommer vi åka igen. Jag var lite orolig eftresom lillan var yngst och skulle ha svårt att hänga med de andra barnen men jag sprang runt med henne istället och fick mig ett prdentligt träningspass. Tyvärr är inte stället anpassat efter överviktiga vuxna människor så jag hade lite svårigheter med framkomligheten ibland. På denna bild är vi tre vångingar upp!


Lillan plockar bollar och gömmer sig för A.


Det roligaste var att kasta bollarna för att sedan få springa och plocka upp dem.


Bollhavet var en succé, där fick jag även lite vila efter allt springande.

Går trögt på jobb fronten

Jaha i mån så fick jag ett "ja du kan få några tim" och en som inte ringt upp, varför är det så förbannat svårt att få jobb? Jag inser att jag "bara" har gymnasiekompetens och har småbarn samt har inte jobbar så mycket senaste åren pga att jag studerat men jag har heller inte varit arbetslös sedan 2002 och något måste väl det vara värt? Jag har inte ens koll längre på hur många eller vilka jobb jag sökt för det börjar bli en hel del....hoppet är det sista som sviker sägs det men det känns nästan som mitt hopp har börjat packat kappsäcken. Jag kommer inte ge upp iaf, jag kommer hitta något så är det bara. Härefter ska jag försöka njuta av att vara ledig då det var 4,5 år sedan sist om man inte räknar de månader jag var sängliggande under graviditeten men då kom jag ju ingenstans....Om någon vet om något jobb så snälla ring, maila, gör ett inlägg, vad som helst för det börjar bli tråkigt nu att sitta hemma! Shit det har gått 24 dagar bara tänk de som gått arbetslösa i flera månader, oh my god då jobbar jag nog hellre gratis än att det blir så för mig! Kram på er tjingeling

Gärdas söta tass


Måndag morgon

Fy tusan, jag somande ca 04 inatt och skulle upp kl 06 för att åka med bilen till verkstaden. Det här var en sådan morgon då man bara vill slänga sig i sängen igen när man kommit hem. Jag tog mig i kragen iaf och började ringa efter jobb, det första stället kunde behöva en tim anställd, det är ju precis det jag vill så man slipper jobba ärslet av sig, så det verkar ganska lovande hoppas han ringer upp. Andra stället jag ringde till blev jag glatt överraskad på, kvinnan som varade var jätte trevlig, annars brukar jag få höra i spydig ton "jaha du söker jobb du ja" så tack vare henne känns denna dag genast lite bättre. Chefen där skulle ringa upp senare så där vet jag ännu inte om jag kan bli erbjuden några tim.

A-Kassan fortsätter att tjorva, varför får man olika besked beroende på vem man pratar med? jag har inte stämplat på 3 år (var under graviditeten sist) och fick veta att jag bara kunde fortsätta där jag slutat om jag uppfyllde kriterierna och det konstaterade vi att jag gjorde. Nu ska de göra en ny uträkning av någon underlig anledning så vem vet nu när jag kommer få några pengar? Åh jag hatar det här!

Idag såg jag något sååå sött, vår ena katt har så långt hår under tassarna att det sticker ut ca 2 cm mellan tårna när hon står, hahaha inte så underligt att hon halkar runt på parketten emellanåt.

Jag har världens fjompigaste dotter

Lillan brukar alltid få yoghurt och macka till frukost, om det skulle råka ramla en smula från brödet ner i yoghurten så skriker hon ÄÄÄCKLIGT! och tänker inte äta mer. Om hon går in på toaletten och ser att katterna har varit inne i kattlådan och gjort ifrån sig så skriker hon BAAAJS  ÄÄÄCKLIGT! och likaså när hon själv sitter på pottan. Hon klarar heller inte av att se småkryp eller ens en liten prick på golvet som skulle kunna vara ett småkryp för då skriker hon. VAD KOMMER DETTA IFRÅN? Varken jag eller A har några som helst problem med prickar eller kryp, hon måste vara inne i en bråk period nu. Inatt kom hon krypande på alla fyra och skrek och grät hejdlöst och ville inte berätta vad det var frågan om, efter många om och men kröp hon iaf upp i sängen mellan mig och A där hon blev tvärtyst och somnade direkt (kan vara någon form av taktik från hennes sida då vi inte vill pjoska med henne) så nu får vi se hur många gånger hon kommer försöka med detta.

Något annat är att jag tror A-Kassans personal får gå någon form av utbildning för att göra livet surt för så många som möjligt, hur kan de först skicka ut papper med information på vilka papper de behöver för att sedan ändra sig och ska ha helt andra papper, jag kommer aldrig få några pengar. Nåja tur att A har ett rätt välbetalt arbete så vi iaf kan betala räkningarna......jag återkommer om A-Kassans planer för att förstöra mitt liv! Tjingeling 

Händelserik Helg

I helgen har vi haft fullt upp. I fre efter middagen var jag ute på promenad med en granne, hon kom sedan över för att titta på Barnhemmet då ingen av våra respektive tycker vidare mycket om skräckfilmer, kan säga att den var ganska bra, inte riktigt vad jag väntat mig. I lör åkte vi ut i skogen till A´s kompisar och grillade korv och åkte fyrhjuling med bob efter på isen (jag vågade aldrig) sedan över till några andra vänner för att hälsa på. De vännerna gifte sig för ett år sedan så GRATTIS F&L på er ett års dag. Vi kom hem sent på kvällen och jag stupade i säng efter en lång dag. I sön storstädade jag här hemma men det syns inte nu längre och då har jag även damsugit idag! I natt blev lillan sjuk och kom till mig vid 2 och sa att hon hade ont i magen, vid 2:30 hade hon spytt ner min säng, golvet bredvid och halva toaletten. Det var bara att kasta in henne i duschen och börja skura, efter att vi båda duschat av oss bäddade jag ner henne i sin säng där hon sedan somnade för att bli helt bra igen, idag har hon ätit som en häst. Jag däremot fick börja sanera min säng och byta sängkläder. Efter allt detta gick det bara inte att sova igen, jag låg och lyssnade på om hon skulle börja kräkas igen eller så blev jag irriterad på att klockan gick men jag inte somnade.
Idag har jag börjat att fasta, jag tycker man mår bra efter en sådan kur men rödbetssoppan var fruktansvärd! Nåja jag får försöka se det positiva me det hela, hur jag kommer att må efteråt! Tjingeling på er... 

Arbetsförmedlingen luras!

Idag var jag och lillan in till stan och jag skulle anmäla mig arbetslös hos arbetsförmedlingen, jag trodde naivt att det skulle gå fort så jag tog inte med något speciellt till lillan. det slutade med en väntetid av 40 min och en halvt irriterad 2,5 åring som satt och skrek "pippi långstrump" och sjung tillhörande visa. Runt ikring oss satt ca 50 andra människor och väntade på sin tur som verkade allt mer iriiterad på oss men vad ska jag göra åt saken då????? alltså folk mäste lära sig att stänga av vissa ljud, herre gud vad tror de jag gör när det är full fart här hemma? Efter en tid fick vi iaf komma fram till en kvinna som bokade in mig till ett besök och lämnade in min anmälan, en sak undrar jag dock, HUR MÅNGA HAR HON LURAT IDAG? först skrev hon ned fel tid på mitt papper om mitt besök, sedan visade det sig att det även var fel dag hon skrivit ned, hur inkompitent kan man va? Och det är dem som ska ta hand om mina ärenden för att jag ska få tillgång till min a-kassa mm! Jag tar gärna hennes jobb istället om det ska fungera på detta vis!

Efter detta gick vi och käkade lunch med en vän och hennes dotter, därefter åkte vi och köpte lite nya fiskar till akvariet och lite hårspännen mm. Nu ikväll ska vi bara ta det lugnt och halvsova på soffan så v

Genombrott

För de flesta som känner oss vet att vi har haft lite svårt med pottträningen med lillan då hon väldigt ofta är sjuk och då vill vi inte hålla på att bråka med sådant. Efter att vi kom hem från Östersund 1/1 har det dock gått väldigt bra, hon fick en liten paus då när vi var där uppe och nu verkar det som om hon fått ett genombrott inom detta område. Bara en gång sedan vi kom hem har hon kissat i byxorna och det är ändå på 5 dagar plus att idag nyligen ropade hon från toaletten, hon har satt sig där SJÄLV helt otroligt, hon är sååååå duktig.
Innan jag fick barn så kunde jag inte tro att det skulle vara så mycket att hålla koll på, lära och försöka inspirera. Nu sedan strax innan jul så försöker vi lära henne de flesta färger, det går ganska bra hon har fel ibland men jag börjar tro att det är för att få uppmärksamhet. Vi börjar även försöka lära henne formen så som "rund som en boll" eller "fyrkantig som kub" osv, det roligaste är ju nästan att även jag tycler det är kul, det är så roligt att se henne bara mata in informationen vi ger henne och ibkand även använda den emot oss men oftast med oss. Igår kom A på det geniala att "oj hon växer" joo hon är stor nu sa jag och snart förstår hon nog allt vi säger, jäklar vilken blick jag fick av henne, jag kom på då att hon har nog länge förstått vad vi pratar om så nu blir det till att prata mer privata saker efter att hon somnat tror jag ;)

Tillbaka redan

Nu har jag lagt lillan och satt igång lite mat, det blir grytstek. Jag tycker för övrigt att jag är en ganska bra kock men det kanske alla tycker om sig själva? Egentligen skulle jag vilja vara vegetarian men jag är så barnsligt förtjust i kött. Anledningen skulle vara hur djuren behandlas och att jag tror jag skulle må bättre av en köttfri kost. Jag är en sån där överviktig, sockerberoende latmask som gör tappra försök emellanåt men som slutar i katastrof. Nu för tiden tränar jag iaf ganska mycket på gym men där emellan är jag väldigt lat och stoppar säkert i mig alldeles för mycket kalorier för att det ska vara i närheten av hälsosamt.
Idag har det inte hänt mycket, lillan hade feber igår och det är -11 grader ute så vi håller oss inne. Vi började måla lite men det slutade med att hon hade penseln i munnen och målade både det ena och det andra i köket med fingrarna. Jag städade undan och satte på en film åt henne och själv satte jag mig här, det slutade med att det var saft över hela vardagsrumms golvet och hon grät av trötthet. Jag fick då börja skura och duscha henne och sedan somnade hon i mitt knä och här är jag nu..... Jag har förresten diskat en disk i maskinen och städat kattlåda också så det kanske kan räknas som en något aktiv dag eller?
Nu ska jag sluta skriva för om det är något jag tycker är tråkigt så är det långa inlägg, det kanske är min lathet som slår till då, vem vet?

Kan andra kan jag!

Överallt ser man bloggar, fler och fler gör det så varför inte jag. Istället för att prata ihjäl folk så kanske det vore bättre att skriva av sig istället.

Jag sitter hemma för tillfället, blev arbetslös den 26 dec och det känns fördjävligt! har iaf sökt ett jobb idag. Lillan har precis somnat i knät och A är på jobbet. Egentligen borde jag städa och vika tvätt och sådant men jag orkar bara inte! Efter att jag kört totalt slut på mig i 1,5 år så är orken slut, jag är glad att jag ibland tar mig till gymmet.
HAHA jag skrapade nyss en triss, jag vann 75 spänn! OTROLIGT det är min högsta vinst .
Nu ska jag gå och lägga lillan innan hon får nackspärr. Tjingeling......

RSS 2.0