Utvecklingen går framåt

Förra helgen var vi till några vänner och hälsade på, då läste lillan sitt första ord, BLOMMA, hon är så jätte duktig. På kylskåpet har vi bokstävsmagneter som hon brukar leka med, där skriver hon Ariel som är favorit prinsessan och sitt namn, sitt namn har hon kunnat skriva på papper sedan i vintras. För att ge henne en utmaning bad jag henne skriva Ariel först på kylskåpet och sedan gav jag henne penna och papper och bad henne skriva lika där, jag blev så stolt och tycker att hon gjorde det så jätte bra, här får ni se hur det blev



Inte illa för ett första försök vaa! Jag är så jätte jätte stolt =)



Igår var vi in på återbesöket på UL eftersom de inte hittade allt de sökte på rutin UL, läkaren tittade nu igenom allt som gick, lever, njurar, lungor, urinblåsa, hjärna, blodgenomströmning i hjärta och navelsträng, han tyckte allt såg väldigt bra ut och vi fick med oss en fin profilbild hem.



Jag börjar faktiskt få lite kalla fötter, ska jag verkligen kunna gå igenom det här igen? Sist blev det ju inte så jätte bra, lillan kom ju i v 36+2 så jag var en aning oförberedd, eftersom bm fått för sig att jag inte ville gå föräldrakurs och sedan inte hann med nästa som började så visste jag inget om smärtlindring eller hur en förlossning går till, min tredje bm under natten var en riktig ragata som var sur och grinig så jag kände mig inte ett dugg förstådd, dessutom var jag helt ensam och kände mig övergiven. När lillan väl kommit ut så satt moderkakan fast, efter 1,5 tim började de få panik och narkosläkaren var försvunnen, efter mycket om och men så fick de iaf till det men då hade jag förlorat litervis med blod, inte bra! Kvinnan som skulle sy mig slutade räkna vid 15 stygn, jag kände mig helt söndertrasad vilket jag förmodligen också var. Inte nog med det, epidural bedövningen gjorde att jag domnade bort från midjan och ner så jag kände inga krystvärkar eller kunde röra mig så jag låg i typ 10 tim på rygg och kunde verkligen inte göra nånting alls.
På grund av den massiva blodförlusten så tog det 5 dagar innan jag fick någon mjölk och de dagarna var riktigt hemska. Jag har en bild från när jag är hemma några timmar på permission, jag ringer mamma och berättar att jag är hemma, ni kan ju bedömma själva hur pigg jag ser ut.




Lillan var inte så jätte stor eller mådde perfekt, här är hon efter att vi kommit hem, min kompis sprang och köpte prematurbody åt henne så hon skulle ha något att åka hem i för alla kläder vi hade var för stora. Här har hon bodyn och prematur blöja för de i affären var för stora.



Hoppas hoppas att det blir lättare denna gång.... jag börjat ärligt talat bli skraj.

Kram på er tjingeling


Vissa föräldrar än fan dumma i huvet

Gud vad jag är less på föräldrar som inte tänker efter ett skit! Jag blir ständigt irriterad på föräldrar när jag jobbar som låter sina barn springa runt i bussen när jag kör eller sätter dem i stolen längst fram där det är en meter fram till glasrutan framför, VAD HÄNDER OM JAG MÅSTE TVÄRNITA? jo barnet slår sönder ansiktet mot glasruntan och vems fel är det då? MITT KANSKE! Varför inte låta barnen sitta kvar i vagnen? mycket säkrare!!!!! Vissa verkar inte förstå att barnen inte alltid behöver få som de vill, är jag barnets mamma eller deras kompis?

En sak till som gör mig irriterad är att lillan har en kompis som flyttat in granne här, denna kompis har en storasyster som ständigt ger sig på lillan helt utan anledning. Jag har frågat flera gånger varför eller om lillan gjort något men får aldrig något svar. Det började med att lillan kom hem flera gånger och grät och sa att denna storasyster rivit och nypit henne, hon hade också märken efter detta men jag visste inte hela historien så jag tog inte så allvarligt på detta. När jag en dag satt ute utan att barnen såg mig så satt lillan och luktade på någora blommor hon plockat, då kommer denna storasyster fram till henne och börjar riva henne, lillan säger självklart ifrån men tjejen fortsätter. Lillan börjar till slut att gråta och kryper ihop men tjejen fortsätter, när jag börjar inse att något är väldigt fel så ser tjejen att jag kommer mot dem, då springer hon upp på toaletten och låser in sig, när jag sett vad hon åstakommit på lillan blir jag så jäkla förbannad att jag kan knappt prata, jag går och skäller ut tjejen och åker sedan botr för att lugna ner mig.

Nästa gång de leker så hade denna storasyster bett lillan gå och lägga sig i buskarna som är fulla med brännässlor, jag tackar gud för att hon inte lyssnade!

Dagen efter var lillan uppe hos dem och lekte, när jag hämtade henne för kvällen hade något kastat hennes sko på taket (undra vem det kan vara)?

Förra veckan innan vi skulle åka bort gick lillan ut, hon hann vara ute i ca 1 min innan jag tittade ut för att säga till att hon inte fick sätta sig i sandlådan, då såg jag att storasystern höll i lillans arm, lillan kom sedan springande till mig och berättade att storasystern tagit hennes armband.

Återigen fick jag gå och skälla på familjen, storasystern har ljugit varenda gång jag komfromterat henne, familjen säger ingenting utan lotsas som om inget händer, tjejen har aldrig bett om ursäkt, en gång ritade hon en teckning där det stod förlåt som jag sedan fick läsa (fann den i brevlådan) tycker inte det räknas som en ursäkt.

Nu blir både lillan och hennes kompis drabbad för de verkar inte få leka med varandra längre, STARK JOBBAT FÖRÄLDRARNA, storasyster beteer sig som ett svin men de som får ta smällen för det är lillan och hennes kompis.

Lillan var och frågade häromdagen om hennes kompis fick leka, hon fick svaret att kompisen inte var hemma, konstigt nog så kom hon utrantandes ur lägenheten ett tag efteråt, hur ska man kunna lära barnen något om man ljuger för dem? Otroligt att de fått fyra barn, kanske har de ledsnat på uppfostring och kör med fria tyglar, det blev väl kanske för många barn att ta hand om?

Jag väntar fortfarande på en ursäkt från denna familj som beteet sig som idioter men nu vänder de ryggen mot när vi kommer. Funderar starkt på att polisänmäla detta ifall lillan blir påhoppad igen så att det finns dokumentation, kanske socialen skulle behöva få veta det också, tycker inte att storasystern beteer sig normalt, hon mår nog inte så bra.

Det är mycket möjligt att det hänt mer saker som jag inte fått reda på, jag säger inte att min dotter är en ängel men jag iaf försökt att ta reda på om hon betett sig illa och hade hon gjort så här mot någon som är hälften så gammal som henne så hade hon definitivt fått veta hur man inte ska betee sig... Jag hade vakat över henne som en hök för att hon inte ska göra om sitt beteende, men alla är väl inte lika stränga som jag är antar jag.......


Förövringt så växer magen , jag hade väldens växtvärk igår på jobbet och det pickar och pickar och pickar där inne. Igår jobbade jag 9 tim och 37 min, mycket av den tiden var väntetid, det pickade och pickade och pickade i magen, som en hackspett unge känns det som, tänk om det kommer ut en hackspett, vad förvånad jag skulle bli =)
Det börjar helt klart bli mer liv inne i magen, på förra ul kröp den bara ihop och gömde sig. På ons ska vi göra ett nytt, vi får se då hur vild den är.

dags att vila lite innan jobbet. Tjingeling

Helt slut efter helgens festligheter

I lör gifte sig svägerskan, otroligt mysigt trädgårdsbröllop, men det var även påfrestande, jag gjorde nog lite mer än vad jag borde gjort men man vill ju hjälpa till. Ryggen har hållit än så länge med hjälp av bäckenbältet och gördeln, utan dem hade jag varit dödsdömd! Jag jobbar fm nu, antar att det inte finns något annat, man blir verkligen helt bångstyrig av att kliva upp mitt i nätterna, det är knappt att jag kan hålla mig vaken om dagarna, försöker sova så mycket jag hinner med. imorgon blir det lång dag 07-20 med uppehåll några tim på dagen, får passa på att hem och sova då.

Magen växer och nu finns där en liten kula, känner även rörelser varje dag men inga riktigt sparkar ännu. Var på UL förra veckan, bebis bara kröp ihop i ena hörnet och ville inte alls mätas eller undersökas, efter 35 min var jag så öm i magen efter sköterskans behandling att vi fick sluta, fick istället en tid nästa vecka hos en läkare som ska kolla så allt är okej. Denna bebis känns inte alls lika vild som lillan men eftresom hon var ängeln själv när hon väl kom ut så blir det väl tvärtom där också så vi får en riktig liten illbatting denna gång.

Lillan är iaf fortfarande trotsig och nu har det gått så långt att jag orkar inte bråka längre utan skickar in henne på rummet istället där hon lever rövare, vet snart inte vad jag ska ta mig till med henne! Nu är det läggdags igen så jag orkar jobba imorgon.

några bilder från bröllopet


Lillan som blomflicka



Det var läskigt med alla som tittade på lillan så då var det tryggast att hoppas upp i A`s famn och gråta ut lite =)



Så mysig bild

Kram på er Tjingeling




Härliga sommar

Senaste veckan har jag inte haft något jobb så jag ha fått legat och dragit mig hela mornarna, något som jag verkligen njuter av är att vakna till fågelsången och att se solen lysa genom träden, detta var det första jag märkte den första morgonen vi vaknade efter att vi flyttat hit, inget buller från bilar, inga barn som skriker i trapphuset, inget matos från restaurangen under utan bara fågelkvitter och strålande sol =)



Något som vi pratar mycket om hemma nu är bebisar, vi försöker förbereda lillan på vad som kommer hända, nästa vecka ska vi på ultraljud och funderar på att hon ska få följa med och se vad vi får se. Hon tycker detta är jätte kul och ska absolut ha en lillasyster, för min del spelar det ingen roll, jag är inte ens nyfiken på vad det är för jag tycker inte det är så viktigt, detta barn är väldigt efterlängtat och jag blir bara glad att vi fått möjligheten att få fler barn. Lillan har givetvis också en bebis, den mår inte så bra nu så hon måste undersöka henne med mitt stetoskop (vi lyssnar på magen med det), hon är för söt min lilla trollunge. Snart ska hon åka och klippa sig, vi ska på bröllop nästa helg och hon ska vara blomsterflicka, då kan det vara läge att klippa bort de slitna topparna tror jag.



Kram på er och tjingeling

+24 kl 0900

Jäklar vad varmt det varit sista dagarna, det är knappt att man vågar gå ut. På natten går det inte att sova med täcke på för det blir för varmt.
Igår hade lillan utegångsförbud men det blev inte riktigt så för hon var ute med oss och vi åkte och badade och grillade med grannarna, förbudet var eg att hon inte fick leka med kompisar eller titta på film under hela dagen. Anledningen var att hon satt sig och kissat nere vid lekparken och dessutom hade hon kletat ner hela magen ryggen och ögonen med min mascara!
Hon är så bråkig just nu, jag vet inte hur jag ska hantera det här??? Hon vet ju också att jag inte orkar så mycket nu när jag mår dåligt hela tiden och det är precis som hon passar på då att jävlas. Som tur är så kan det ju hända att A är hemma så då får han lösa allt med henne.
A´s bil är iaf nästan klar nu men givetvis kommer han ju på nya saker att göra med den, det kommer aldrig ta slut!
Nu börjar jag bli hungrig igen trots att jag ätit frukost, jag skule vilja ha en dunder frukost men jag orkar inte göra någon, jag får väl ta en macka och en kopp te så blir det bra, lillan hade inte tid att äta för det var disneydags i morse så hon vill nog ha något också, sedan lovade jag att hon skulle få spela mimmispelet (kalle kunskap) som är super för hennes ålder. Dags att sätta fart Tjingeling

RSS 2.0