Var ska jag börja?

Det händer mycket nu på dagrna, jag och lillan har varit ute och gått i skogen, hon lyckades givetvis somna och sov i princip hela tiden så hon missade hela promenaden.


I sön ramlade lillan av sin tripp trapp stol och stukade stortån och skrapade upp den. Vi var till doktorn i går för att försäkra oss om att inget allvarligare hänt, dagen höjdpunkt var ett plåster som hon fått för att sätta på tån efter att hon badat på kvällen. Foten har för övrigt full rörlighet idag (var nog tack vare plåstret).


Igår upptäckte jag min fina guppy hane ligga på ett blad med VÄLDIGT svullen buk och flämtade, han såg ut att må väldigt dåligt och jag misstänkte buksot, efter en dissikering av honom är jag dock inte längre lika säker, hur som haver så hade han nog inte överlevt ändå så det var nog bra att jag gjorde slut på lidandet.




Till sist så har vi idag varit hos svärmor som fyller 60 år och firat henne. Jag slängde ihop en bukett innan vi for dit och är ganska nöjd med den, hon blev jätte glad. Hennes present kommer på fre men jag skriver inte vad det är här ifall någon läser detta och skvallrar =)
På vägen hem därifrån plockade vi lite tussilago, nu är det verkligen vår =)

       

Nu är det dags att skicka lillan i säng. Tjingeling

Sportiga jag

I fre så lånade vi hem lillans hund och jag fick mig en regäl långpromenad på kvällen. Igår begav vi oss ut i skogen för att springa, ca 5 km senare var vi hemma och sista biten ville knappt benen bära, jag skulle gissa att ca hälften gick att springa då det var isfläckar överallt. Idag tog vi en mini promenad på morgonen och senare ska vi ut och då tar jag lillan på ryggen med mig. Denna hund är ganska ouppfostrad och vid detta tillfälle har jag ont i båda händerna och i ryggen tack vare hennes dragande. Vi har dock tränat ganska mycket på det och hon går betydligt mycket bättre än i fre. Vi får låna hem henne oftare för att träna antar jag, jag fårstår inte hur svärfar orkar gå med henne, han måste vara urstark!

Idag hade jag helt glömt att ställa om klockan så jag trodde kl var 8 när jag vaknade och tänkte att det är ju lugnt kl är ju inte alls mycket än jag behöver inte ha brottom idag. Grannen påminnde mig om vilken tid det  egentligen var och genast fick jag väldigt brottom att gå hem för att väcka familjen, jag har lyckats med en av dem, gissa vem som inte vill gå upp!

Nu ska vi sätta lite fart här hemma så vi komer igång, först promenaden sen en dusch och sen åker vi och lämnar tillbaka vovven, vi skulle även bli bjuden på smörgåstårta MUMS sen får vi se var vi gör resten av dagen, Kanske lagar jag klart cykeln så jag kan ut och cykla en sväng, den står nu på köksbordet och det behöver vi ju till annat. Tjingeling på er.....

Tjejkväll

Igår var jag på en väldigt trevlig tjejkväll, vi åt middag på restaurang och lillan var hos svärmor under tiden. A jobbade som alltid så det var skönt att svärmor kunde ställa upp så jag kunde komma iväg. Jag har världens bästa svärmor!!!!! Eftersom lillan inte är van vid att bli lämnad hos någon annan så var jag lite nervös men det hade gått kanon bra.

Nu rullar A´s saab som han håller på att bygga ihop så snart kanske det kommer lite bilder på den, det ska bara göras lite mer med motorn så den får mer hästkrafter (den flyger fram redan) och den ska lackas. Jag försöker övertala honom att jag ska få sy stolsöverdrag till den som han inte behöver använda om de inte blir bra men han vill inte, han verkar tycka att den obergin färgade inredningen är jätte fin. När denna bil är klar vill han köpa en van att göra i ordning om han inte hunnit köra ihjäl sig i saaben vill säga (risken finns ju)! Det räcker tydligen inte med 3 saabar vi måste ha en cheva också. Snart får vi köpa en herrgård för att få plats med att bilar och reservdelar han samlar på sig. Alla bilkillar verkar vara ganska lika, fick höra att en vän till oss förvarade bildelar i ugnen när hans tant var borta????? hur kan man bara komma på något sådant???? Jag undrar hur jag skulle reagera om jag kom hem och det låg en förgasare i ugnen HAHAHAHAHA kanske skulle jag lägga tamponger i verktygslådan eller nått.

Idag har vi en ganska tråkig dag, lillan har inte varit på dagis sedan i mån för det går vinterkräksjukan där och det vill vi inte ha. Kanske går vi en sväng i skogen eller något, det är sååå tråkigt att sitta inne. Tills nästa gång Tjingeling....

Badhuset

I Lör hade jag och lillan väldigt tråkigt så vi tog och åkte till badhuset, det var första gången för mig på badhuset i eskilstuna och först gången överhuvud taget för lillan. Vi badade i ca en tim, det tycker jag räckte. Jag blev lite förvånad över hur litet det var jag trodde det skulle vara större, dessutom hade de inte skillda omklädningsrum för män och kvinnor utan man fick gå in i ett litet bås och byta om, lite bökigt men det funkade väl. Vi kommer nog åka dit fler gånger men nästa tur blir  nog till örebro där de har ett stort badhus vad jag hört.
I sön sedan så samlades vi ett par fam här utanför och grillade korv till lunch, en hel drös med ungar sprang runt och lekte och vi hade jätte trevligt. På em åkte vi till et par vänner och blev bjuden på middag, trots att jag inte skulle äta så mycket så blev det ändå en hel del, L lagat väldigt god mat!
För den som känner mig vet att jag kämpat med min vikt ett bra tag nu, i fre fick jag äntligen den hjälp jag länge viljat ha och hoppas med denna hjälp gå ned iaf 15 kg. En av mina önskningar vore att lillan någon gång får ett syskon men det skulle aldrig gå med den övervikt jag har nu så det är bara att bita ihop och göra sitt bästa nu när vi vet hur vi kan behandla min sjukdom. En stor stor tyngd föll från axlarna samtidigt som jag grät hejdlöst över att jag vet hur närmsta framtiden kommer se ut. Men ÄNTLIGEN har jag fått hjälp av kompitent personal som vet vad de pratar om!

Idag har lillan varit hemma med mig och vi var ute i det fina vädret i två omgångar, annars har allt bara varit tråkigt. Jag har också sökt 5 jobb och igår 3 så det blir 8 st hittills denna vecka, nu finns det nog inga fler och man får leta för att finna de som finns kvar. ska söka runt lite till nu innan jag gör kväll framför tv´n. Ha det så gott allahopa. Tjingeling.....

IKEA

Igår åkte jag, lillan och svärmor till IKEA. Vi hade en väldigt trevlig dag men något som gjorde mig lite sur var att just det som jag skulle ha skulle komma in till helgen =( nåja det är inget brådska med det. Jag köpte lite annat bla en maskeradmössa åt lillan som blev jätte fin på oss.


Visst blev vi fina men det ska vara en blomma som står upp på huvudet den fick vi visst inte med.

Idag har jag sökt två jobb men det ser inte ljust ut. Just nu tror jag att man skulle behöva lite tur, jag är inte en sådan som är direkt känd för att ha någon tur så om någon känner sig ha lite över får ni gärna skicka lite till mig. Jag ska egentligen inte klaga för jag antar att jag har det ganska bra om man inte räknar med ekonomin vill säga. Fortfarande, om någon känner till något jobb hör gärna av er till mig. Tjingeling....

Hård träning

Idag tog det 50 min att få upp lillan ur sängen, efter att ha försökt få i henne frukost utan resultat så åkte vi till dagis. Därefter åkte jag vidare till gymmet och spenderade mina 2 nästa timmar där. Idag cyklade jag mina 12 km på bara 32 min, jäklar vad jag trampade. I höstas cyklade jag samma sträcka på ca 45 min så jag har avancerat big time! Efter detta och ett hårt styrkepass var jag helt slut och har bara lullat runt hemma innan jag hämtade lillan igen. Vi tog en fika hos grannen innan vi gick hem och lagade middag. Lillan fick bada innan sängläggningen och bäddade in hela ansiktet med badskum, hehe det såg roligt ut. När jag väl fått tag i en kamera så hade allt glidit ner på hakan och hon såg ut som jultomten.
På ons hoppas jag att svärmor har blivit bättre för vi hade planerat en ikea vistelse men vi får se hur det blir med den saken. Jag hoppas jag kommer skriva lite mer här framöver men jag är ju så otroligt lat så jag orkar inte ens logga in mig =) helt otroligt lat! tjingeling på er.....

Våren kom i helgen

Det var en positiv upptäckt att våren verkar vara på väg. För några dagar sedan så gick jag ut i förrådet och märkte att det inte längre var lika rått och kallt där som det brukar och solen verkar även värma på lite mer nu än förrut TTJJOOOHOOOOO!!

I fre lånade vi hem lillans hund som bor hos farmor och farfar, så i fre begav vi oss ut i elljusspåret för att springa, jag kan gladeligen berätta att jag måste ha fördubblat min kondition sedan i somras, jag blev förvånad över hur länge jag orkade springa.
I lör så stack vi ut på sörmlandsleden i 1,5 tim för att vandra och vovven skulle få springa av sig, vi hade jätte kul men det var jobbigt, en kvinna vi mötte påpekade att "du har fullt upp du med ungen på ryggen, stavar och hund" HAHA och jaa det var lite bökigt när vi var tvungen att ha henne i koppel. Lite bilder från vår dag kommer här. Tjingeling......

Visst är hon väl söt.......

Lillan älskar att åka i sin stol.

RSS 2.0